Onder­steunings­programma's

Downloaden en uitvoeren

Een verzameling ondersteuningsprogramma's die handig zijn bij specifieke problemen met een product.

Let op: gebruik deze programma's alleen als een laatste oplossing, wanneer andere maatregelen om een probleem op te lossen, mislukken. Lees de bijbehorende instructies goed door.

Verwijderprogramma voor Windows

Een programma dat u kunt gebruiken om F-Secure-producten van uw computer de verwijderen. Gebruik dit programma alleen als een laatste oplossing, als u er niet in slaagt om het product te verwijderen via de normale weg.

Verwijderprogramma voor Mac

Een script dat u kunt gebruiken om F-Secure Anti-Virus voor Mac en F-Secure Mac Protection van uw Mac-computer te verwijderen. Gebruik dit programma alleen als een laatste oplossing, als u er niet in slaagt om het product te verwijderen via de normale weg.

Online scanner

Uw pc gratis scannen en reinigen.

Nood-cd-rom

Gebruik de nood-cd-rom om een pc op te starten waarvan u vermoedt dat deze geïnfecteerd is, of waarvan de veiligheidssoftware is aangetast.

Programma FSAUA-reset

Een programma om de F-Secure Automatic Update Agent (FSAUA) te herstellen.

fsdbupdate voor Windows

De fsdbupdate (fsdbupdate.exe) is een hulpprogramma dat alle databases van F-Secure-producten (Antivirus, Spyware, Spam, Ouderlijk toezicht, enzovoort) die actief zijn in Windows bijwerkt.

fsdbupdate voor Linux

Het hulpprogramma fsdbupdate (fsdbupdate9.run) werkt alle databases bij voor F-Secure-producten die actief zijn in Linux.

Ondersteuningsprogramma (FSDIAG)

Als u technische problemen hebt met uw beveiligingsproduct, kunt u een FSDIAG-bestand versturen naar onze technische ondersteuning. Het bestand bevat informatie die kan worden gebruikt voor probleemoplossing en voor het verhelpen van problemen die specifiek zijn voor uw computer.

Ondersteuningsprogramma (FSDIAG) voor Mac

Als u technische problemen hebt met uw beveiligingsproduct in Mac, kunt u een FSDIAG-bestand versturen naar onze technische ondersteuning. Het bestand bevat informatie die kan worden gebruikt voor probleemoplossing en voor het verhelpen van problemen die specifiek zijn voor uw computer.

Ondersteuningsprogramma (FSDIAG) voor Linux

Als u technische problemen hebt met uw beveiligingsproduct in Linux, kunt u een FSDIAG-bestand versturen naar onze technische ondersteuning. Het bestand bevat informatie die kan worden gebruikt voor probleemoplossing en voor het verhelpen van problemen die specifiek zijn voor uw computer.

Herken een dreiging

Koppelingen naar informatie over dreigingen en instructies voor verwijderen die door F-Secure Labs beschikbaar worden gesteld.

DB Tracker

Nieuwste database-updates

Beschrijvingen van dreigingen

Technische details over kwaadaardige dreigingen die door Labs zijn geïdentificeerd.

Instructies voor verwijderen

Technische details en verwijderinstructies voor kwaadaardige dreigingen die door Labs zijn geïdentificeerd.

Classificatie van dreigingen

Informatie over de classificatie van dreigingen door F-Secure.