F-Secure Router Checker

Routercontrole van F‑Secure is een gratis en snelle manier om te zien of uw router mogelijk is gekaapt door criminelen

Uw router wordt gecontroleerd. Een ogenblik geduld…

  Er zijn geen problemen gevonden op uw router. Bekijk de gedetailleerde resultaten.

  Alles lijkt in orde te zijn, maar de controle is niet voltooid. Bekijk de gedetailleerde resultaten.

  Uw browser wordt niet ondersteund.

  De service is momenteel overbelast. Probeer het later opnieuw.

U hebt uw router gecontroleerd. Nu kunt u controleren of al uw apparaten ook veilig zijn.

Probeer F-Secure SAFE 30 dagen gratis

Bescherm al uw telefoons, computers en tablets met één eenvoudig abonnement. Voor de proef­periode is geen credit­card vereist.

F-Secure SAFE kopen

3 apparaten
1 jaar
€ 59,90
5 apparaten
1 jaar
€ 79,90
7 apparaten
1 jaar
€ 99,90

Alle prijzen zijn inclusief btw. Cleverbridge AG is verkoper van F‑Secure en uw partner voor alle aankopen in deze winkel.

Wat is DNS-kaping en waarom is het schadelijk?

Een DNS-kaping houdt in dat iemand bewust de instellingen van uw router zonder uw toe­stemming aanpast. Met zo’n aanval kan de aanvaller uw internetverkeer bekijken, beheren of omleiden. Als de DNS van uw router is gekaapt, kunt u bijvoorbeeld elke keer dat u een website voor online bankieren bezoekt op een apparaat dat met de router verbonden is, worden omgeleid naar een namaakversie van de website.

Vervolgens kan de aanvaller toegang krijgen tot uw bankieren­sessie en dit gebruiken om geld over te maken zonder dat u het weet. Thuis­routers kunnen gehackt worden als ze beveiligings­lekken bevatten of onjuist zijn geconfigureerd.

Wat gebeurt er als de DNS van mijn router is gekaapt?

  • Door een DNS-kaping kunt u tijdens het browsen andere advertenties tegenkomen. Als u ongepaste advertenties ziet, bijvoorbeeld pornografische, op normale pagina's die u bezoekt, kan dit erop wijzen dat u een probleem hebt.
  • Daarnaast kunnen advertenties aangepast worden om u te misleiden. Als u waarschuwingen of meldingen ziet dat er iets mis is met uw computer, bent u mogelijk het slachtoffer van DNS-kaping.
  • Door DNS-kapingen wordt uw browser omgeleid van populaire websites (zoals sociale media en website voor online bankieren) naar namaakversies van deze websites. Deze namaakversies verzamelen uw aanmeldgegevens, persoonlijke gegevens en soms zelfs creditcardgegevens en onlinebankierenreferenties.

Uw privacy veiligstellen

Ter bescherming van uw privacy worden alle geteste IP-adressen geanonimiseerd door het laatste octet weg te laten, zodat de gegevens niet aan een individuele gebruiker kunnen worden gekoppeld. De verzamelde, geanonimiseerde gegevens worden alleen gebruikt om de service te verbeteren, waarvan alle gebruikers profiteren.

Hebt u nog vragen?

We krijgen graag feedback, dus aarzel niet om uw vragen te sturen naar F‑Secure Community.

LET OP! Router Checker is ontworpen voor consumenten, niet bedrijven. Het gebruik ervan om een kantoor of een ander groot netwerk te controleren kan onbetrouwbare resultaten opleveren.