Client Security

In de praktijk bewezen beveiliging voor Windows-systemen

Beveilig uw bedrijf met het beste op het gebied van endpoint beveiliging

Client Security bezorgt geavanceerde beveiligingscomponenten zoals bedreigingsinformatie, gedragsanalyse en proactieve bescherming tegen de allerlaatste bedreigingen.

Client Security is een zakelijke beveiligingsoplossing die jaar in, jaar uit de beste bescherming biedt voor endpoints met Windows. Dit is veel meer dan alleen een anti-malwareoplossing. Client Security biedt onder meer de volgende voordelen:

 • Profiteer van bekroonde, gelaagde beveiliging voor PC's en laptops
 • Bescherm uw organisatie tegen zero day kwetsbaarheden met DeepGuard, onze proactieve protection engine voor gebruik op hosts
 • Ontvang centraal beheerde, geautomatiseerde patches waarmee u bekende kwetsbaarheden in uw softwareoplossingen kunt verhelpen
 • Zorg voor integrale bescherming met minimale belasting van de systeemprestaties
 • Profiteer van een automatisch verbeterde beveiliging voor internetbankieren en andere bedrijfskritieke transacties
 • Profiteer van beveiligingstechnologie die wordt ondersteund door geavanceerde bedreigingsinformatie, technieken voor machine learning en uiterst ervaren experts in cybersecurity

WEDEROM BEKROOND MET DE BEST PROTECTION AWARD

“Door het behalen van nagenoeg 100% beveiliging in alle certificeringstesten van AV-Test die in 2016 uitgevoerd zijn, heeft Client Security zich bewezen als een leider in zakelijke beveiliging.”

— Maik Morgenstern, CTO, AV-TEST GmbH

 

Voordelen

Bezuinig niet op zakelijke beveiliging

Client Security biedt de beste continue bescherming voor PC's en laptops met Windows. Deze oplossing biedt ondoordringbare beveiliging tegen alle online bedreigingen bij minimale belasting van de systeemprestaties.

Endpoint bescherming vormt het kloppende hart van cybersecurity, en dit is de beste in zijn soort. Client Security gaat echter verder dan het bieden van integrale bescherming van endpoints. De oplossing zorgt ook voor tijdsbesparing met geautomatiseerd patchbeheer en verbetert de productiviteit van het personeel met controlemechanismen voor het internetgebruik.

 • Maak een einde aan downtime door een beroep te doen op optimale, compromisloze en consistente beveiliging voor PC's en laptops met Windows
 • Zet Application Control in voor het vermijden van onveilige applicaties die uw onderneming in gevaar brengen
 • Werkt veilig en productief samen met Web Content Control
 • Superieure bescherming voor uw bedrijfskritische activiteiten dankzij geautomatiseerd verbindingsbeheer met Connection Control
 • Geef aanvallers het nakijken dankzij de automatische installatie van beveiligingsupdates met Software Updater
Functies
 • DEEPGUARD 6 Op gedrag gebaseerde bescherming die uw organisatie veilig houdt voor nieuwe bedreigingen
 • MULTI-ENGINE ANTI-MALWARETECHNOLOGIE Profiteer van ongeëvenaarde bescherming tegen virussen, Trojaanse paarden, rootkits en andere soorten malware
 • F-SECURE SECURITY CLOUD Zorg voor directe bescherming tegen nieuwe bedreigingen die wereldwijd worden ontdekt
 • INTERNETBEVEILIGING Zorg ervoor dat u veilig en efficiënt online kunt werken
 • ADVANCED FIREWALL Bied bescherming tegen kwaadaardige netwerkactiviteiten
 • APPARAATCONTROLE Voorkom malware-infecties via USB
 • ADVANCED PROTECTION Profiteer van geavanceerde beveiliging tegen bepaalde bestandstypen van onbekende websites
 • BOTNET BLOCKER Voorkom dat cybercriminelen op afstand de controle over geïnfecteerde systemen overnemen
 • CONNECTION CONTROL PREMIUM Voorkom diefstal van vertrouwelijke informatie
 • WEB CONTENT CONTROL PREMIUM Voorkom juridische aansprakelijkheid en blootstelling aan kwaadaardige content
 • PATCH MANAGEMENT PREMIUM Automatisch patchbeheer voor Windows en software van andere leveranciers
 • DATAGUARD PREMIUM Biedt aanvullende bescherming tegen ransomware en voorkomt pogingen tot het wissen van, of knoeien met data.
 • APPLICATION CONTROL PREMIUM Voer de beveiliging op voor gevoelige activiteiten zoals internetbankieren

Kies de versie die het beste op uw beveiligingsbehoeften aansluit

Client Security is in twee versies leverbaar.

De versies vergelijken

Client Security Standard

Client Security Premium

Malware and Spyware Protection

DeepGuard 6

Managed Firewall

Web Traffic Scanning

Veilig surfen op internet

Botnet Blocker

Web Content Control

Connection Control

Patch Management

DataGuard

Application Control

DETAILS
Malware and Spyware Protection

Superieure malwarebeveiliging

Ons computerbeveiligingscomponent gebruikt ons beveiligingsplatform met meerdere engines om malware te detecteren en te voorkomen. Het biedt superieure beveiliging voor traditionele, op handtekeningen gebaseerde technologieën:

 • Detecteert meer kwaadaardige functies, patronen en trends, waardoor betrouwbaardere en nauwkeurigere detecties worden gedaan, zelfs voor nog onbekende malwarevarianten
 • Het gebruikt realtime look-ups van de F-Secure Security Cloud en kan zo sneller reageren op nieuwe en opkomende dreigingen en zorgt daarnaast voor een kleine voetafdruk
 • Navolging zorgt voor de detectie van malware die verwarringstechnieken gebruikt en biedt een extra beveiligingslaag voordat een bestand wordt uitgevoerd
DeepGuard 6

Heuristische- en Gedragsanalyses

DeepGuard observeert gedrag van applicaties en onderschept proactief potentieel schadelijke handelingen voordat deze schade veroorzaken. Doordat de focus van eigenschappen van handtekeningen naar kwaadaardige gedragspatronen verlegd is, kan DeepGuard malware al identificeren zelfs voordat een voorbeeld opgehaald en onderzocht is.

DeepGuard observeert gedrag van applicaties en onderschept proactief potentieel schadelijke handelingen voordat deze schade veroorzaken. Doordat de focus van eigenschappen van handtekeningen naar kwaadaardige gedragspatronen verlegd is, kan DeepGuard malware al identificeren zelfs voordat een voorbeeld opgehaald en onderzocht is.

Raadpleeg voor meer informatie over functies en voordelen van Deep Guard ons technische document.

Managed Firewall

Verbeterde beveiliging en compatibiliteit

De nieuwe firewall van F-Secure maakt gebruik van de standaard rule engine van Windows voor het toepassen van firewall-regels. Dit zorgt voor sterk verbeterde compatibiliteit met andere applicaties en appliances. De 'expert ruleset' van F-Secure omvat geavanceerde firewall-regels die bescherming bieden tegen de verspreiding van bedreigingen zoals ransomware binnen het netwerk. Deze dienen ter aanvulling op de standaardregels van Windows.

De beheerder kan de firewall-regels van F-Secure uitbreiden met regels voor bedrijfs- en contextspecifieke bedreigingen. De automatische selectiefunctie stelt beheerders in staat om profielen op te stellen die aansluiten op de specifieke beveiligingsbehoeften van elk netwerk.

Web Traffic Scanning

Kwaadaardige webinhoud blokkeren

Web Traffic Protection voorkomt het gebruik van actieve inhoud zoals Java en Flash, die in de grote meerderheid van online-aanvallen wordt gebruikt. Deze onderdelen worden automatisch geblokkeerd op onbekende en verdachte sites op basis van hun reputatiegegevens. Beheerders kunnen hier uitzonderingen op maken door sites toe te voegen aan een lijst met vertrouwde sites. Een voorbeeld hiervan is een intranet van het bedrijf waarvoor F-Secure geen reputatiegegevens heeft.

Web Traffic Protection scant HTTP-webverkeer in realtime met meerdere aanvullende anti-malware scanengines en reputatiecontroles. Zo wordt ervoor gezorgd dat malware en exploits worden gevonden en geblokkeerd in de verkeersfase, voordat gegevens naar de harde schijf worden geschreven. Dit biedt extra beveiliging tegen geavanceerdere malware, bijvoorbeeld de variant 'alleen geheugen'.

Browsing Protection

Veilig en efficiënt op internet werken

Browsing Protection zorgt ervoor dat werknemers veilig, efficiënt en zonder zorgen op internet kunnen werken.

 • Voorkomt op proactieve wijze dat werknemers toegang zoeken tot schadelijke websites, links en content
 • Maakt een einde aan menselijke fouten en minimaliseert de blootstelling aan risico's
 • Werkt in combinatie met alle belangrijke browsers
Botnet Blocker

Geef botnets het nakijken

Botnet Blocker voorkomt dat cybercriminelen de controle over besmette activa overnemen door communicatie met Command & Control-domeinen te voorkomen.

 • Beheerders kunnen netwerkactiviteit die verband houdt met bekende botnets voorkomen
 • Blokkeert Domain Name Server (DNS)-query's op hostniveau
 • Is in staat om de meeste aanvallen effectief te blokkeren, met inbegrip van ransomware en advanced persistent threats
 • Beheerders kunnen query's uitfilteren op basis van de reputatie van domeinen, met de mogelijkheid om daar een witte lijst voor samen te stellen
Connection Control

Verbeterde beveiliging voor essentiële websites PREMIUM

Connection Control is een beveiligingslaag die de beveiliging voor essentiële webactiviteiten zoals het gebruik van intranet of gevoelige cloudservices zoals CRM's aanzienlijk verbetert..

Zodra een werknemer een website opent waarvoor extra beveiliging vereist is, verhoogt Connection Control automatisch de beveiliging voor die sessie. Tijdens deze periode sluit Connection Control netwerkverbindingen naar alle onbekende sites. Gebruikers kunnen de sites gebruiken die als veilig zijn aangeduid door F-Secure zodat de productiviteit er niet onder te lijden heeft.

Als niet-vertrouwde verbindingen worden geblokkeerd, wordt voorkomen dat banking trojans en andere malware vertrouwelijke bedrijfsinformatie (zoals gebruikersgegevens en cloudgebaseerde informatie) naar criminelen verzenden. De beveiliging wordt weer 'normaal' als het specifieke browserproces wordt beëindigd of de gebruiker de sessie beëindigt.

Patch Management

Automatic patch management PREMIUM

Meer dan 80% procent van alle cyberaanvallen vindt plaats als gevolg van verouderde software. Software Updater houdt uw software-oplossingen en Windows automatisch up-to-date. Omdat het om een geïntegreerde oplossing gaat, kunt u op eenvoudige wijze aanvallen voorkomen die gebruikmaken van bekende kwetsbaarheden.

 • Software Updater is volledig met de oplossing geïntegreerd en vereist geen aanvullende hardware
 • Installeert automatisch beveiligingsupdates voor Windows en software van andere leveranciers
 • Downloadt en installeert automatisch patches, indien gewenst op basis van handmatige instellingen
DataGuard

F-Secure DataGuard PREMIUM

F-Secure DataGuard biedt geavanceerde bewaking van mappen met bedrijfskritische data in combinatie met aanvullende detectielogica. Dit geeft de bescherming tegen ransomware een boost en voorkomt dat kwaadaardige applicaties uw data wissen of ermee knoeien.

Voorbeelden van mappen met bedrijfskritische data zijn de map Downloads, Documenten, Temp Files (e-mailbijlagen) en opslagmappen.

De aanvullende detectielogica van F-Secure DataGuard voert de detectienauwkeurigheid sterk op om agressieve bescherming te bieden tegen ransomware en encryptiepogingen. De module Data Access zorgt ervoor dat de data in deze mappen niet wordt gewist, dat er niet mee wordt geknoeid, en dat die niet wordt versleuteld door kwaadaardige applicaties zoals ransomware.

De module Data Access maakt het mogelijk om data te herstellen in het geval van een succesvolle ransomware-aanval door te voorkomen dat data in bedrijfskritische mappen kan worden versleuteld.

Application Control

Voorkom de ongewenste uitvoering van applicaties PREMIUM

Application Control voorkomt dat cyberbedreigingen scripts uitvoeren, zelfs als die andere beveiligingsmechanismen hebben weten te omzeilen. Dit verkleint de kans dat kwaadaardige, illegale en ongeoorloofde software een weg naar uw bedrijfsomgeving vindt.

Met Application Control kunt u:

 • Nagaan en bepalen welke applicaties in uw omgeving kunnen worden uitgevoerd
 • Automatisch betrouwbare en geoorloofde software identificeren
 • Voorkomen dat andere applicaties (kwaadaardig, onbetrouwbaar dan wel ongewenst) worden uitgevoerd
 • Onbekende en ongewenste applicaties uit uw omgeving verwijderen om de complexiteit en risico's te reduceren
 • Alle uitgevoerde applicaties binnen endpoint-omgevingen bewaken

Ten slotte kunt u Application Control gebruiken om te voorkomen dat applicaties scripts uitvoeren. Een paar voorbeelden: :

 • Voorkom dat alle Microsoft Office-applicaties PowerShell-scripts uitvoeren
 • Voorkom dat alle Microsoft Office-applicaties batchscripts uitvoeren

Application Control werkt op basis van regels die door onze penetratietesters zijn ontwikkeld. Deze houden verband met aanvalskanalen waarlangs cybercriminelen toegang zoeken tot bedrijfsnetwerken. De beheerder kan ook zelf regels definiëren op basis van uiteenlopende criteria, zoals de naam of versie van applicaties.

Vind een geautoriseerde reseller

Wij werken samen met gespecialiseerde resellers bij de verkoop van onze producten.