F-Secure Elements EPP for Servers

Deze oplossing heette voorheen Server Protection

Wanneer de beveiliging bepalend is voor de bedrijfscontinuïteit

F-Secure Elements EPP for Servers

Serverbescherming is van vitaal belang

Servers zijn van bedrijfskritisch belang. Ze dragen zorg voor de communicatie, samenwerking en gegevensopslag. Server Protection biedt optimale beveiliging voor uw servers en zorgt ervoor dat ze op piekvermogen draaien.

 • GEAVANCEERDE ANTI-MALWAREFUNCTIONALITEIT Bekroonde technologie (AV-Test) garandeert het hoogste niveau van bescherming.
 • PATCHBEHEER Installeert patches voor meer dan 2.500 serverapplicaties en softwareoplossingen, zoals Apache, BizTalk, SQL en Flash.
 • CENTRAAL BEHEERDE FIREWALL Geavanceerde firewall die de beveiliging van de Windows firewall verbetert.
 • APPLICATION CONTROL PREMIUM Blokkeert of beperkt het uitvoeren van ongeautoriseerde applicaties
 • STILLE UPGRADES Gebruikersinteracties of zakelijke onderbrekingen komen niet aan de orde.

Beschermde serverplatforms

F-Secure Elements Endpoint Protection biedt optimale beveiliging voor Windows-, Citrix- en Linux-servers en laat ze op piekvermogen draaien. De oplossing biedt daarnaast optionele componenten voor speciale servers, zoals Exchange- en SharePoint-servers.

 • Serverbeveiliging voor Windows-omgevingen Bekroonde beveiliging en patchbeheer voor Windows terminal servers en file servers.
 • Citrix-beveiliging Citrix Ready-gecertificeerd. Volledige ondersteuning voor Citrix en patchbeheer voor gepubliceerde applicaties.
 • Linux-beveiliging Biedt integriteitscontroles en beveiligingsmogelijkheden voor Linux-clients.

Neem geen risico's als het om serverbeveiliging gaat

Succesvolle cyberaanvallen op prominente bedrijven hebben aangetoond dat servers een kernonderdeel van de beveiligingsstrategie moeten vormen. Vanwege hun bedrijfskritische rol behoren servers tot de meest aangevallen bedrijfssystemen.

Naast een juiste serverconfiguratie heeft u een in de praktijk bewezen beveiligingsoplossing nodig die gebruikmaakt van real-time bedreigingsinformatie, moderne technologieën zoals heuristieke analyse en tools zoals patchbeheer. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw beveiliging aansluit op het huidige bedreigingslandschap.

Effectieve serverbeveiliging

F-Secure Elements Endpoint Protection brengt krachtige en moderne beveiliging naar uw serveromgeving. Dankzij de aanlevering van real-time bedreigingsinformatie via de Security Cloud van F-Secure en tools als patchbeheer zal uw beveiliging ruimschoots voldoen aan de moderne eisen.

PATCHBEHEER

Houdt software automatisch up-to-date en voorkomt daarmee tot 80% van alle cyberaanvallen.

 

PATCHBEHEER

Door automatisch al uw software up-to-date te houden met geïntegreerd patchbeheer kunt u 80% van alle aanvallen voorkomen.

DE BESTE BEVEILIGING

AV-TEST erkende F-Secure met de prestigieuze Best Protection Award voor het bieden van het hoogste beschermingsniveau gedurende 2020.

DE BESTE BEVEILIGING

F-Secure staat bovenaan de industrie als enige leverancier met een AV-TEST Best Protection-onderscheiding in 7 van de afgelopen 10 jaar, waardoor het het meest consistente trackrecord in de branche heeft.

DE BESTE OPLOSSING VOOR ENDPOINT BESCHERMING

Een krachtige, uitgebreide en integrale oplossing voor het beveiligen van zakelijke endpoints met een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

DE BESTE OPLOSSING VOOR ENDPOINT BESCHERMING

Door alle functionaliteit voor endpoint bescherming te verenigen in één integrale oplossing kunnen we effectievere, uitgebreidere en kostenefficiëntere bescherming bieden.

BEVEILIGINGSCLOUD

Een cloud-gebaseerd systeem voor bedreigingsanalyse dat het wereldwijde bedreigingslandschap in real time in kaart brengt.

 

BEVEILIGINGSCLOUD

Security Cloud staat voortdurend in contact met client-systemen om nieuwe bedreigingen te kunnen identificeren en daar binnen enkele minuten bescherming tegen te kunnen bieden.

Gegegevens

Software Updater

Geïntegreerd patchbeheer

Software Updater is een geïntegreerde functie voor patchbeheer die wordt geleverd bij F-Secure serverclients. In tegenstelling tot traditionele oplossingen voor patchbeheer, hoeven er geen aparte agents, beheerservers of consoles worden geïnstalleerd.

Het werkt door te scannen op ontbrekende updates in gepubliceerde applicaties en in serversoftware. Er wordt een rapport met beveiligingsproblemen gemaakt op basis van ontbrekende patches, waarmee beheerders de kwetsbare software wanneer nodig kunnen patchen. Dit kan ook automatisch worden gedaan met een optie voor uitsluitingen.

Software Updater omvat meer dan 2500 serverapplicaties en software van derden zoals Apache, BizTalk, Microsoft SQL, Flash, Java en nog veel meer. Het kan tot 80% van de aanvallen voorkomen door het uitbuiten van beveiligingsproblemen te voorkomen, omdat deze vaak worden gebruikt als aanvalspunten.

DeepGuard 6

Heuristische- en Gedragsanalyses

DeepGuard combineert enkele van onze meest geavanceerde beveiligingstechnologieën. Het is de laatste en meest essentiële verdedigingslaag tegen nieuwe dreigingen en beschermt zelfs tegen de dreigingen die zijn gericht op nog onbekende kwetsbaarheden.

DeepGuard observeert gedrag van applicaties en onderschept proactief potentieel schadelijke handelingen voordat deze schade veroorzaken. Doordat de focus van eigenschappen van handtekeningen naar kwaadaardige gedragspatronen verlegd is, kan DeepGuard malware al identificeren zelfs voordat een voorbeeld opgehaald en onderzocht is.

Als een onbekend of verdacht programma voor het eerst wordt gestart, vertraagt DeepGuard het uitvoeren ervan tijdelijk om een bestandsreputatie- en een besmetting ratingscheck uit te voeren. DeepGuard voert het programma dan eerst in een sandbox-omgeving uit en start ten slotte een gedragsanalyse en de onderschepping van exploits.

Raadpleeg voor meer informatie over functies en voordelen van Deep Guard ons technische document.

DataGuard

Bescherm uw data tegen ransomware

F-Secure DataGuard biedt geavanceerde bewaking van mappen met bedrijfskritische data in combinatie met aanvullende detectielogica. Dit geeft de bescherming tegen ransomware een boost en voorkomt dat kwaadaardige applicaties uw data wissen of ermee knoeien.

Voorbeelden van mappen met bedrijfskritische data zijn de map Downloads, Documenten, Temp Files (e-mailbijlagen) en opslagmappen.

De aanvullende detectielogica van F-Secure DataGuard voert de detectienauwkeurigheid sterk op om agressieve bescherming te bieden tegen ransomware en encryptiepogingen. De module Data Access zorgt ervoor dat de data in deze mappen niet wordt gewist, dat er niet mee wordt geknoeid, en dat die niet wordt versleuteld door kwaadaardige applicaties zoals ransomware.

De module Data Access maakt het mogelijk om data te herstellen in het geval van een succesvolle ransomware-aanval door te voorkomen dat data in bedrijfskritische mappen kan worden versleuteld.

F-Secure DataGuard maakt deel uit van Server Protection Premium for Windows servers.

Device Control

Beperk de toegang tot goedgekeurde hardware

Device Control voorkomt dat bedreigingen uw systeem binnendringen via externe hardwarevoorzieningen als USB-sticks, externe CD-stations en webcams. De oplossing voorkomt ook datalekken door alleen read only-toegang te bieden.

Als een ongewenst apparaat wordt aangesloten, schakelt Device Control het automatisch uit, zodat de gebruiker er geen toegang toe kan krijgen. U kunt de toegang tot externe hardware blokkeren door het instellen van regels. Zo kunt u regels instellen die specifieke apparaten toegang verlenen, terwijl ze alle andere apparaten uit dezelfde categorie blokkeren.

 • Voorkom het uitvoeren van programma's vanaf USB-sticks, CD-stations en andere externe apparatuur. Deactiveer het automatisch/per ongeluk uitvoeren van modules vanaf verwijderbare stations.
 • Blokkeer in één keer complete categorieën apparaten.
 • Beperk de toegang tot USB-sticks/CD-stations/andere stations tot read only-toegang.
 • Blokkeer complete categorieën apparaten, met uitzondering van apparaten van uw keuze.

Device Control maakt deel uit van Server Protection for Windows servers.

Toepassingsbeheer

Voorkom de ongewenste uitvoering van applicaties

Application Control voorkomt dat cyberbedreigingen scripts uitvoeren, zelfs als die andere beveiligingsmechanismen hebben weten te omzeilen. Dit verkleint de kans dat kwaadaardige, illegale en ongeoorloofde software een weg naar uw bedrijfsomgeving vindt.

Met Application Control kunt u:

 • Nagaan en bepalen welke applicaties in uw omgeving kunnen worden uitgevoerd
 • Automatisch betrouwbare en geoorloofde software identificeren
 • Voorkomen dat andere applicaties (kwaadaardig, onbetrouwbaar dan wel ongewenst) worden uitgevoerd
 • Onbekende en ongewenste applicaties uit uw omgeving verwijderen om de complexiteit en risico's te reduceren
 • Alle uitgevoerde applicaties binnen endpoint-omgevingen bewaken

Ten slotte kunt u Application Control gebruiken om te voorkomen dat applicaties scripts uitvoeren. Een paar voorbeelden: :

 • Voorkom dat alle Microsoft Office-applicaties PowerShell-scripts uitvoeren
 • Voorkom dat alle Microsoft Office-applicaties batchscripts uitvoeren

Application Control werkt op basis van regels die door onze penetratietesters zijn ontwikkeld. Deze houden verband met aanvalskanalen waarlangs cybercriminelen toegang zoeken tot bedrijfsnetwerken. De beheerder kan ook zelf regels definiëren op basis van uiteenlopende criteria, zoals de naam of versie van applicaties.

Application Control maakt deel uit van Server Protection Premium for Windows servers.

Security Cloud

Realtime informatie over bedreigingen

De F-Secure Security Cloud is ons eigen cloudgebaseerd bedreigingsanalysesysteem. Het gebruikt onder ander Big Data en Machine Learning om voortdurend zaken toe te voegen aan onze knowledgebase met digitale bedreigingen. De Security Cloud heeft altijd verbinding met client systemen, waardoor nieuwe bedreigingen worden geïdentificeerd als ze zich voordoen en beveiliging hiervoor binnen enkele minuten wordt aangepast.

Een cloudgebaseerde threats analyseservice biedt veel voordelen in vergelijking met traditionele systemen. We verzamelen informatie over dreigingen van honderdduizenden grote client knooppunten en schetsen zo een realtime beeld van de globale dreigingssituatie. Die kennis gebruiken we binnen enkele minuten om onze klanten te beveiligen.

Als de methodische en gedragsanalyse van DeepGuard bijvoorbeeld een zero-day-aanval identificeert, wordt de informatie gedeeld met alle beveiligde apparaten via de F-Secure Security Cloud. Zo wordt de geavanceerde aanval binnen enkele minuten na de detectie onschadelijk gemaakt.

Voor meer F-Secure Security Cloud-functies en voordelen leest u onze technische document

Malwarebescherming via meerdere engines

Superieure malwarebeveiliging

Ons serverbeveiligingscomponent gebruikt ons beveiligingsplatform met meerdere engines om malware te detecteren en te voorkomen, zowel lokaal als met gebruik van terminals. Het biedt superieure beveiliging voor traditionele op handtekeningen gebaseerde technologieën:

 • Detecteert meer kwaadaardige functies, patronen en trends, waardoor betrouwbaardere en nauwkeurigere detecties worden gedaan, zelfs voor nog onbekende malwarevarianten
 • Het gebruikt realtime look-ups van de F-Secure Security Cloud en kan zo sneller reageren op nieuwe en opkomende dreigingen en zorgt daarnaast voor een kleine voetafdruk
 • Navolging zorgt voor de detectie van malware die verwarringstechnieken gebruikt en biedt een extra beveiligingslaag voordat een bestand wordt uitgevoerd
Browsing Protection

Proactieve webbeveiliging

Browsing Protection is een essentiële beveiligingslaag die proactief voorkomt dat terminalgebruikers kwaadaardige sites bezoeken. Dit is bijzonder effectief omdat vroege tussenkomst de algehele blootstelling aan kwaadaardige inhoud, en dus aanvallen, vermindert.

Browsing Protection voorkomt bijvoorbeeld dat terminalgebruikers worden misleid en op het eerste oog betrouwbare phishing-sites openen, kwaadaardige sites openen via een e-maillink of geïnfecteerd raken door kwaadaardige advertenties van derden of andere geloofwaardige sites.

De functie haalt uit de Security Cloud van F-Secure de meest recente reputatiecontrole van de websites en de bijbehorende bestanden. Dit gebeurt op basis van verschillende gegevenspunten zoals IP-adressen, URL-trefwoorden en sitegedrag.

Browsing Protection is volledig browseragnostisch: het werkt op netwerkniveau. Zo wordt ervoor gezorgd dat er altijd bescherming wordt geboden, zelfs als de gebruiker geen bedrijfsnetwerken gebruikt.

Sharepoint Protection

Veilig samenwerken en delen

We bieden aanvullende beveiligingsonderdelen voor bepaalde SharePoint Servers. Deze onderdelen zorgen ervoor dat bestanden veilig worden gedeeld in intra- en extranet SharePoint-servers als de bestanden worden geüpload of gedownload. U krijgt een handig overzicht met informatie over welke bestanden zijn gescand, inclusief indeling per categorie.

De oplossing gebruikt ons anti-malwareplatform met meerdere engines. Het biedt superieure beveiliging voor traditionele op handtekeningen gebaseerde technologieën door:

 • meer kwaadaardige functies, patronen en trends te detecteren, waardoor betrouwbaardere en nauwkeurigere detecties worden gedaan
 • navolging te gebruiken om malware te detecteren die verwarringstechnieken gebruikt en door een extra beveiligingslaag te bieden voordat een bestand wordt uitgevoerd
Citrix-beveiliging

Aanvullende bescherming voor Citrix-omgevingen

De Citrix-component biedt dezelfde kernbeveiliging als die voor Windows-servers, maar vult die aan met geïntegreerd patchbeheer voor gepubliceerde applicaties in Citrix-omgevingen. De client is Citrix Ready-gecertificeerd. Dit garandeert een probleemloze inzet in Citrix-omgevingen.

Linux-beveiliging

Essentiële beveiliging voor Linux-clients

Linux Security biedt onmisbare beveiligingsfunctionaliteit voor Linux-clients, zoals anti-malwarefunctionaliteit op basis van meerdere engines, firewallbeheer en integriteitscontroles. Deze component detecteert en blokkeert aanvallen op zowel Windows- als Linux-systemen. Linux Security leent zich dan ook bij uitstek voor heterogene omgevingen waar een onbeveiligde Linux-computer zou kunnen dienen als een makkelijk ingangspunt voor cybercriminelen.

Gratis 30-day trial

F-Secure Elements

Probeer F‑Secure Elements 30 dagen uit. We beginnen met twee bekroonde kerncomponenten van F‑Secure Elements: F‑Secure Elements Endpoint Protection & F‑Secure Elements Endpoint Detection and Response.

 • Toonaangevende Windows-, Mac- en Linux-werkstationbeveiliging met bescherming tegen malware, Trojaanse paarden en backdoors
 • Krijg direct inzicht in uw IT-omgeving en detecteer binnen enkele minuten cyberaanvallen en IT-problemen
 • Reageer op bedreigingen met automatisering en begeleiding of krijg hulp bij moeilijke bedreigingsdetecties van F-Secure
 • Bedrijfsgegevens
 • Contactgegevens proefversie

We verwerken de persoonsgegevens die u met ons deelt in overeenstemming met ons privacybeleid voor zakelijke klanten.

Middelgrote organisaties zijn meer en meer een target

Vergroot uw beveiliging met een ervaren cybersecurity partner

Voor een sterke verdediging heb je automatisering nodig, maar ook menselijke expertise. U kunt Elements kopen als een volledig beheerde abonnementsservice van een van onze gecertificeerde partners, wat betekent dat een heel team van cyberbeveiligingsexperts van wereldklasse altijd voor u klaar staat.

Manage

Endpoint bescherming

Endpoint Detection and Response

Vulnerability Management

Microsoft 365 security

vanuit een beheerportal

F-Secure Elements Endpoint Protection maakt deel uit van F‑Secure Elements, het modulaire, alles-in-één platform dat de enige vier elementen biedt die u nodig hebt om de hele waardeketen van beveiliging te dekken. U kunt F‑Secure Elements Endpoint Protection alleen gebruiken of Enpoint Detection en Respons, Microsoft 365-bescherming en vulnerability management toevoegen voor volledige end-to-end-beveiliging – allemaal beheerd vanuit één enkele beveiligingsconsole.

F-Secure Elements EPP for Servers

Deze oplossing heette voorheen Server Protection