F-Secure Elements EPP for Computers

Deze oplossing heette voorheen Computer Protection

Wanneer antivirusfunctionaliteit niet voldoende is

F-Secure Elements EPP for Computers

De laatste stand der techniek op het gebied van endpoint bescherming

F-Secure F-Secure Elements EPP for Computers is de beste oplossing voor endpoint bescherming voor Windows- en Mac-systemen. Dat blijkt jaar op jaar uit onderzoeken door onafhankelijke beveiligingsexperts zoals AV-Test.

F-Secure F-Secure Elements EPP for Computers gaat verder waar antivirusproducten ophouden. Het product biedt real-time bedreigingsinformatie, algoritmen voor machineleren en proactieve bescherming tegen alle mogelijke bedreigingen, van ransomware tot zero day-aanvallen.

Selecteer uw besturingssysteem om meer te weten te komen:

Windows

Bescherming voor Windows-systemen

Microsoft Windows is 's werelds meest aangevallen besturingssysteem. Uit het almaar groeiende aantal aanvallen blijkt hoe belangrijk het is om uw Windows-computers te beschermen tegen bedreigingen zoals ransomware. Volgens onderzoek nam het aantal ransomware-aanvallen via e-mail in 2016 met maar liefst 6.000% toe.

Windows-beveiliging is het krachtigst als die is gebaseerd op een meervoudig gelaagde aanpak en wordt ondersteund door geavanceerde technologie zoals geautomatiseerd patchbeheer, algoritmes voor machineleren, real-time bedreigingsinformatie en heuristieke analyses. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de componenten die standaard deel uitmaken van F-Secure Elements EPP for Computers.

Moderne beveiliging vraag om veel meer dan antivirustechnologie

F-Secure Elements EPP for Computers for Windows brengt krachtige en efficiënte beveiliging naar Windows-computers en gaat verder waar traditionele antivirusproducten ophouden.

 

 • HEURISTIEKE EN GEDRAGSANALYSE Detecteert en blokkeert geavanceerde malware zonder afhankelijk te zijn van een signature-database.
 • DEEPGUARD 6 De nieuwe versie van DeepGuard maakt intensiever gebruik van kunstmatige intelligentie en algoritmes voor machineleren.
 • REAL-TIME BEDREIGINGSINFORMATIE De Security Cloud van F-Secure detecteert, analyseert en blokkeert bestaande en nieuwe bedreigingen.
 • GEÏNTEGREERD PATCHBEHEER Door alle software binnen uw organisatie up-to-date te houden kunt u tot 80% van alle cyberaanvallen voorkomen.
 • MULTI-ENGINE ANTI-MALWARETECHNOLOGIE Detecteert een breder scala aan kwaadaardige functies, patronen en trends.
 • UITGEBREIDE WEBBEVEILIGING Blokkeert de toegang tot kwaadaardige en phishing-websites om de blootstelling aan schadelijke content tot een minimum te beperken.
 • DATAGUARD PREMIUM Biedt aanvullende bescherming tegen ransomware en voorkomt pogingen tot het wissen van, of knoeien met data.
 • APPLICATION CONTROL PREMIUM Blokkeert de uitvoering van applicaties en scripts aan de hand van regels die door onze penetratietesters zijn ontwikkeld of door de beheerder zijn gedefinieerd.

F-Secure Elements EPP for Computers Premium

F-Secure Elements EPP for Computers is verkrijgbaar als Standard of Premium versie.

De versies vergelijken

Standard

Premium

Software Updater

DeepGuard 6

Managed Firewall

Security Cloud

Malwarebescherming via meerdere engines

Browsing Protection

Web Traffic Protection

Web Content Control

Connection Control

Device Control

Application Control

DataGuard

Gegegevens

Software Updater

Automatisch patchbeheer

Software-updater is een geautomatiseerde patchbeheerfunctie die volledig is geïntegreerd met F-Secure Elements EPP for Computers-clients. U hoeft geen afzonderlijke clients, beheerservers of consoles te installeren.

Software-updater is een essentieel beveiligingsonderdeel. Het is de eerste beveiligingslaag wanneer kwaadaardige inhoud endpoints bereikt en kan tot wel 80% van de aanvallen voorkomen door softwarebeveiligingsupdates meteen te installeren als deze beschikbaar zijn.

Software-updater scant naar ontbrekende updates, maakt een rapport met kwetsbaarheden op basis van ontbrekende patches en downloadt en implementeert deze vervolgens automatisch of handmatig indien nodig. Beveiligingspatches bevatten bijvoorbeeld meer dan 2500 applicaties van derden zoals Flash, Java, OpenOffice en anderen die dienen als aanvalsdoelen vanwege hun populariteit en een groter aantal kwetsbaarheden.

DeepGuard 6

Heuristische- en Gedragsanalyses

DeepGuard observeert gedrag van applicaties en onderschept proactief potentieel schadelijke handelingen voordat deze schade veroorzaken. Doordat de focus van eigenschappen van handtekeningen naar kwaadaardige gedragspatronen verlegd is, kan DeepGuard malware al identificeren zelfs voordat een voorbeeld opgehaald en onderzocht is.

DeepGuard observeert gedrag van applicaties en onderschept proactief potentieel schadelijke handelingen voordat deze schade veroorzaken. Doordat de focus van eigenschappen van handtekeningen naar kwaadaardige gedragspatronen verlegd is, kan DeepGuard malware al identificeren zelfs voordat een voorbeeld opgehaald en onderzocht is.

Raadpleeg voor meer informatie over functies en voordelen van Deep Guard ons technische document.

DataGuard

Bescherm uw data tegen ransomware

F-Secure DataGuard biedt geavanceerde bewaking van mappen met bedrijfskritische data in combinatie met aanvullende detectielogica. Dit geeft de bescherming tegen ransomware een boost en voorkomt dat kwaadaardige applicaties uw data wissen of ermee knoeien.

Voorbeelden van mappen met bedrijfskritische data zijn de map Downloads, Documenten, Temp Files (e-mailbijlagen) en opslagmappen.

De aanvullende detectielogica van F-Secure DataGuard voert de detectienauwkeurigheid sterk op om agressieve bescherming te bieden tegen ransomware en encryptiepogingen. De module Data Access zorgt ervoor dat de data in deze mappen niet wordt gewist, dat er niet mee wordt geknoeid, en dat die niet wordt versleuteld door kwaadaardige applicaties zoals ransomware.

De module Data Access maakt het mogelijk om data te herstellen in het geval van een succesvolle ransomware-aanval door te voorkomen dat data in bedrijfskritische mappen kan worden versleuteld.

F-Secure DataGuard maakt deel uit van F-Secure Elements EPP for Computers Premium.

Security Cloud

Realtime informatie over bedreigingen

De F-Secure Security Cloud is ons eigen cloudgebaseerd bedreigingsanalysesysteem. Het gebruikt onder ander Big Data en Machine Learning om voortdurend zaken toe te voegen aan onze knowledgebase met digitale bedreigingen. De Security Cloud heeft altijd verbinding met client systemen, waardoor nieuwe bedreigingen worden geïdentificeerd als ze zich voordoen en beveiliging hiervoor binnen enkele minuten wordt aangepast.

Een cloudgebaseerde threats analyseservice biedt veel voordelen in vergelijking met traditionele systemen. We verzamelen informatie over dreigingen van honderdduizenden grote client knooppunten en schetsen zo een realtime beeld van de globale dreigingssituatie. Die kennis gebruiken we binnen enkele minuten om onze klanten te beveiligen.

Als de methodische en gedragsanalyse van DeepGuard bijvoorbeeld een zero-day-aanval identificeert, wordt de informatie gedeeld met alle beveiligde apparaten via de F-Secure Security Cloud. Zo wordt de geavanceerde aanval binnen enkele minuten na de detectie onschadelijk gemaakt.

Voor meer F-Secure Security Cloud-functies en voordelen leest u ons technische document.

Malwarebescherming via meerdere engines

Superieure malwarebeveiliging

Ons computerbeveiligingscomponent gebruikt ons beveiligingsplatform met meerdere engines om malware te detecteren en te voorkomen. Het biedt superieure beveiliging voor traditionele, op handtekeningen gebaseerde technologieën:

 • Detecteert meer kwaadaardige functies, patronen en trends, waardoor betrouwbaardere en nauwkeurigere detecties worden gedaan, zelfs voor nog onbekende malwarevarianten
 • Het gebruikt realtime look-ups van de F-Secure Security Cloud en kan zo sneller reageren op nieuwe en opkomende dreigingen en zorgt daarnaast voor een kleine voetafdruk
 • Navolging zorgt voor de detectie van malware die verwarringstechnieken gebruikt en biedt een extra beveiligingslaag voordat een bestand wordt uitgevoerd
Browsing Protection

Voorkom toegang tot kwaadaardige sites

Browsing protection is een essentiële beveiligingslaag die proactief voorkomt dat gebruikers kwaadaardige sites bezoeken. Dit is bijzonder effectief omdat vroege tussenkomst de algehele blootstelling aan kwaadaardige inhoud, en dus aanvallen, vermindert.

Browsing Protection voorkomt bijvoorbeeld dat gebruikers worden misleid en op het eerste oog betrouwbare phishing-sites openen, kwaadaardige sites openen via een e-maillink of geïnfecteerd raken door kwaadaardige advertenties van derden of andere geloofwaardige sites.

De functie haalt uit de Security Cloud van F-Secure de meest recente reputatiecontrole van de websites en de bijbehorende bestanden. Dit gebeurt op basis van verschillende gegevenspunten zoals IP-adressen, URL-trefwoorden en sitegedrag.

Browsing Protection is volledig browseragnostisch: het werkt op netwerkniveau. Zo wordt ervoor gezorgd dat er altijd bescherming wordt geboden, zelfs als de gebruiker geen bedrijfsnetwerken gebruikt.

Web Traffic Protection

Kwaadaardige webinhoud blokkeren

Web Traffic Protection voorkomt het gebruik van actieve inhoud zoals Java en Flash, die in de grote meerderheid van online-aanvallen wordt gebruikt. Deze onderdelen worden automatisch geblokkeerd op onbekende en verdachte sites op basis van hun reputatiegegevens. Beheerders kunnen hier uitzonderingen op maken door sites toe te voegen aan een lijst met vertrouwde sites. Een voorbeeld hiervan is een intranet van het bedrijf waarvoor F-Secure geen reputatiegegevens heeft.

Web Traffic Protection scant HTTP-webverkeer in realtime met meerdere aanvullende anti-malware scanengines en reputatiecontroles. Zo wordt ervoor gezorgd dat malware en exploits worden gevonden en geblokkeerd in de verkeersfase, voordat gegevens naar de harde schijf worden geschreven. Dit biedt extra beveiliging tegen geavanceerdere malware, bijvoorbeeld de variant 'alleen geheugen'.

Web Content Control

Productiviteit verbeteren en risico's verminderen

Controle over webinhoud maakt de beperking van niet-productief en ongepast internetgebruik mogelijk. Webbrowsen kan voor werknemers worden beperkt, waarbij toegang tot niet-werkgerelateerde bestemmingen zoals sociale media en sites voor volwassenen wordt geweigerd om de tijd zo goed mogelijk te benutten en kwaadaardige sites te vermijden.

Controle over webinhoud vermindert productiviteitsverlies, bandbreedteverbruik en juridische risico's die worden veroorzaakt door toegang tot ongepaste of afleidende webinhoud. Het vermindert de kans op blootstelling aan kwaadaardige inhoud bovendien enorm.

IT-beheerders kunnen lokale uitzonderingen maken. Als sociale netwerksites bijvoorbeeld verboden zijn, kunt u Linkedin.com toevoegen aan de lijst met vertrouwde websites, als een uitzondering.

Connection Control

Verbeterde beveiliging voor essentiële websites

Connection Control is een beveiligingslaag die de beveiliging voor essentiële webactiviteiten zoals het gebruik van intranet of gevoelige cloudservices zoals CRM's aanzienlijk verbetert..

Zodra een werknemer een website opent waarvoor extra beveiliging vereist is, verhoogt Connection Control automatisch de beveiliging voor die sessie. Tijdens deze periode sluit Connection Control netwerkverbindingen naar alle onbekende sites. Gebruikers kunnen de sites gebruiken die als veilig zijn aangeduid door F-Secure zodat de productiviteit er niet onder te lijden heeft.

Als niet-vertrouwde verbindingen worden geblokkeerd, wordt voorkomen dat banking trojans en andere malware vertrouwelijke bedrijfsinformatie (zoals gebruikersgegevens en cloudgebaseerde informatie) naar criminelen verzenden. De beveiliging wordt weer 'normaal' als het specifieke browserproces wordt beëindigd of de gebruiker de sessie beëindigt.

Device Control

Beperk de toegang tot goedgekeurde hardware

Device Control voorkomt dat bedreigingen uw systeem binnendringen via externe hardwarevoorzieningen als USB-sticks, externe CD-stations en webcams. De oplossing voorkomt ook datalekken door alleen read only-toegang te bieden.

Als een ongewenst apparaat wordt aangesloten, schakelt Device Control het automatisch uit, zodat de gebruiker er geen toegang toe kan krijgen. U kunt de toegang tot externe hardware blokkeren door het instellen van regels. Zo kunt u regels instellen die specifieke apparaten toegang verlenen, terwijl ze alle andere apparaten uit dezelfde categorie blokkeren.

 • Voorkom het uitvoeren van programma's vanaf USB-sticks, CD-stations en andere externe apparatuur. Deactiveer het automatisch/per ongeluk uitvoeren van modules vanaf verwijderbare stations.
 • Blokkeer in één keer complete categorieën apparaten.
 • Beperk de toegang tot USB-sticks/CD-stations/andere stations tot read only-toegang.
 • Blokkeer complete categorieën apparaten, met uitzondering van apparaten van uw keuze.
Application Control

Voorkom de ongewenste uitvoering van applicaties

Application Control voorkomt dat cyberbedreigingen scripts uitvoeren, zelfs als die andere beveiligingsmechanismen hebben weten te omzeilen. Dit verkleint de kans dat kwaadaardige, illegale en ongeoorloofde software een weg naar uw bedrijfsomgeving vindt.

Met Application Control kunt u:

 • Nagaan en bepalen welke applicaties in uw omgeving kunnen worden uitgevoerd
 • Automatisch betrouwbare en geoorloofde software identificeren
 • Voorkomen dat andere applicaties (kwaadaardig, onbetrouwbaar dan wel ongewenst) worden uitgevoerd
 • Onbekende en ongewenste applicaties uit uw omgeving verwijderen om de complexiteit en risico's te reduceren
 • Alle uitgevoerde applicaties binnen endpoint-omgevingen bewaken

Ten slotte kunt u Application Control gebruiken om te voorkomen dat applicaties scripts uitvoeren. Een paar voorbeelden: :

 • Voorkom dat alle Microsoft Office-applicaties PowerShell-scripts uitvoeren
 • Voorkom dat alle Microsoft Office-applicaties batchscripts uitvoeren

Application Control werkt op basis van regels die door onze penetratietesters zijn ontwikkeld. Deze houden verband met aanvalskanalen waarlangs cybercriminelen toegang zoeken tot bedrijfsnetwerken. De beheerder kan ook zelf regels definiëren op basis van uiteenlopende criteria, zoals de naam of versie van applicaties.

Firewall Manager

Verbeterde beveiliging en compatibiliteit

De nieuwe Firewall Manager van F-Secure maakt gebruik van de standaard rule engine van Windows voor het toepassen van firewall-regels. Dit zorgt voor sterk verbeterde compatibiliteit met andere applicaties en appliances. De 'expert ruleset' van F-Secure omvat geavanceerde firewall-regels die bescherming bieden tegen de verspreiding van bedreigingen zoals ransomware binnen het netwerk. Deze dienen ter aanvulling op de standaardregels van Windows.

De beheerder kan de firewall-regels van F-Secure uitbreiden met regels voor bedrijfs- en contextspecifieke bedreigingen. De automatische selectiefunctie stelt beheerders in staat om profielen op te stellen die aansluiten op de specifieke beveiligingsbehoeften van elk netwerk.

Mac

Beveiliging voor Mac-computers

In organisaties worden er endpoints in alle soorten en maten gebruikt. Dat betekent dat u veel meer systemen moet beveiligen dan alleen Windows-PC's. In 2016 nam het aantal malware-aanvallen op Mac's met 744% toe. Hieruit blijkt duidelijk dat cybercriminelen hun pijlen beginnen te richten op de zwakkere beveiligingsmechanismen van Mac-computers. Het is dus zaak om die effectief te beveiligen.

Of eindgebruikers nu werken met Windows-PC's of Mac's, u hebt een moderne beveiligingsoplossing nodig die is opgebouwd uit meerdere, elkaar aanvullende lagen en verder gaat waar traditionele, op signatures gebaseerde anti-malwareoplossingen ophouden. Computer Protection for Mac biedt alle benodigde beveiligingscomponenten, zoals kunstmatige intelligentie, algoritmes voor machineleren en real-time bedreigingsinformatie.

 

Moderne beveiliging vraag om veel meer dan antivirustechnologie

F-Secure Computer Protection for Mac biedt geavanceerde, meervoudig gelaagde beveiliging die verder gaat waar traditionele antivirustechnologie ophoudt.

 • F-SECURE XFENCE Bewaakt en beschermt Mac-systemen tegen alle mogelijke bedreigingen, van ransomware tot achterdeurtjes en exploits.
 • REAL-TIME BEDREIGINGSINFORMATIE De Security Cloud van F-Secure detecteert, analyseert en blokkeert bestaande en nieuwe bedreigingen.
 • MULTI-ENGINE ANTI-MALWARETECHNOLOGIE Detecteert een breder scala aan kwaadaardige functies, patronen en trends.
 • UITGEBREIDE WEBBEVEILIGING Blokkeert de toegang tot kwaadaardige en phishing-websites om de blootstelling aan schadelijke content tot een minimum te beperken.
Nieuw
 • XFENCE TECHNOLOGY F-Secure Computer Protection maakt gebruik van onze nieuwe XFENCE-technologie. Deze beschermt Mac's tegen malware, ransomware, achterdeurtjes, gemanipuleerde applicaties en andere bedreigingen door te voorkomen dat applicaties zonder uw toestemming toegang zoeken tot bestanden en systeembronnen.

XFENCE: Brancheleidende Mac-beveiliging

Computer Protection for Mac is ingrijpend verbeterd dankzij onze nieuwe XFENCE-technologie. Deze onderschept bestanden die worden opgevraagd door applicaties en processen en zet de inhoud daarvan af tegen real-time bedreigingsinformatie in onze Security Cloud. XFENCE voorkomt daarmee dat gemanipuleerde processen, ransomware en andere bedreigingen knoeien met documenten, uitvoerbare bestanden en systeemgegevens. De technologie is zelfs in staat om spionage via microfoons en webcams te detecteren.

Asset 1illustration

Gegegevens

F-Secure XFENCE

Brancheleidende Mac-beveiliging

F-Secure Computer Protection maakt gebruik van XFENCE, a een unieke beveiligingstechnologie voor Mac-systemen. Deze biedt bescherming tegen malware, Trojaanse paarden, achterdeurtjes, kwaadaardige applicaties en andere bedreigingen door te voorkomen dat er zonder uw toestemming toegang tot bestanden en systeembronnen wordt gezocht.

De tool maakt gebruik van op regels gebaseerde analysefunctionaliteit voor het bewaken van applicaties die proberen om vertrouwelijke bestanden en systeembronnen te benaderen. F-Secure Computer Protection wordt ondersteund door de real-time beveiligingsinformatie van de Security Cloud. De oplossing beperkt het aantal false positives tot een minimum en biedt interactie met eindgebruikers via toestaan/niet toestaan-berichten.

Security Cloud

Realtime informatie over bedreigingen

De F-Secure Security Cloud is ons eigen cloudgebaseerd bedreigingsanalysesysteem. Het gebruikt onder ander Big Data en Machine Learning om voortdurend zaken toe te voegen aan onze knowledgebase met digitale bedreigingen. De Security Cloud heeft altijd verbinding met client systemen, waardoor nieuwe bedreigingen worden geïdentificeerd als ze zich voordoen en beveiliging hiervoor binnen enkele minuten wordt aangepast.

Een cloudgebaseerde threats analyseservice biedt veel voordelen in vergelijking met traditionele systemen. We verzamelen informatie over dreigingen van honderdduizenden grote client knooppunten en schetsen zo een realtime beeld van de globale dreigingssituatie. Die kennis gebruiken we binnen enkele minuten om onze klanten te beveiligen.

Als de methodische en gedragsanalyse van DeepGuard bijvoorbeeld een zero-day-aanval identificeert, wordt de informatie gedeeld met alle beveiligde apparaten via de F-Secure Security Cloud. Zo wordt de geavanceerde aanval binnen enkele minuten na de detectie onschadelijk gemaakt.

Voor meer F-Secure Security Cloud-functies en voordelen leest u ons technische document.

Malwarebescherming via meerdere engines

Superieure malwarebeveiliging

Ons computerbeveiligingscomponent gebruikt ons beveiligingsplatform met meerdere engines om malware te detecteren en te voorkomen. Het biedt superieure beveiliging voor traditionele, op handtekeningen gebaseerde technologieën:

 • Detecteert meer kwaadaardige functies, patronen en trends, waardoor betrouwbaardere en nauwkeurigere detecties worden gedaan, zelfs voor nog onbekende malwarevarianten
 • Het gebruikt realtime look-ups van de F-Secure Security Cloud en kan zo sneller reageren op nieuwe en opkomende dreigingen en zorgt daarnaast voor een kleine voetafdruk
Browsing Protection

Toegang tot kwaadaardige sites voorkomen

Browsing protection is een essentiële beveiligingslaag die proactief voorkomt dat gebruikers kwaadaardige sites bezoeken. Dit is bijzonder effectief omdat vroege tussenkomst de algehele blootstelling aan kwaadaardige inhoud, en dus aanvallen, vermindert.

Browsing Protection voorkomt bijvoorbeeld dat gebruikers worden misleid en op het eerste oog betrouwbare phishing-sites openen, kwaadaardige sites openen via een e-maillink of geïnfecteerd raken door kwaadaardige advertenties van derden of andere geloofwaardige sites.

De functie haalt uit de Security Cloud van F-Secure de meest recente reputatiecontrole van de websites en de bijbehorende bestanden. Dit gebeurt op basis van verschillende gegevenspunten zoals IP-adressen, URL-trefwoorden en sitegedrag.

Browsing Protection is volledig browseragnostisch: het werkt op netwerkniveau. Zo wordt ervoor gezorgd dat er altijd bescherming wordt geboden, zelfs als de gebruiker geen bedrijfsnetwerken gebruikt.

Gratis 30-day trial

F-Secure Elements

Probeer F‑Secure Elements 30 dagen uit. We beginnen met twee bekroonde kerncomponenten van F‑Secure Elements: F‑Secure Elements Endpoint Protection & F‑Secure Elements Endpoint Detection and Response.

 • Toonaangevende Windows-, Mac- en Linux-werkstationbeveiliging met bescherming tegen malware, Trojaanse paarden en backdoors
 • Krijg direct inzicht in uw IT-omgeving en detecteer binnen enkele minuten cyberaanvallen en IT-problemen
 • Reageer op bedreigingen met automatisering en begeleiding of krijg hulp bij moeilijke bedreigingsdetecties van F-Secure
 • Bedrijfsgegevens
 • Contactgegevens proefversie

We verwerken de persoonsgegevens die u met ons deelt in overeenstemming met ons privacybeleid voor zakelijke klanten.

Middelgrote organisaties zijn meer en meer een target

Vergroot uw beveiliging met een ervaren cybersecurity partner

Voor een sterke verdediging heb je automatisering nodig, maar ook menselijke expertise. U kunt Elements kopen als een volledig beheerde abonnementsservice van een van onze gecertificeerde partners, wat betekent dat een heel team van cyberbeveiligingsexperts van wereldklasse altijd voor u klaar staat.

Manage

Endpoint bescherming

Endpoint Detection and Response

Vulnerability Management

Microsoft 365 security

vanuit een beheerportal

F-Secure Elements Endpoint Protection maakt deel uit van F‑Secure Elements, het modulaire, alles-in-één platform dat de enige vier elementen biedt die u nodig hebt om de hele waardeketen van beveiliging te dekken. U kunt F‑Secure Elements Endpoint Protection alleen gebruiken of Enpoint Detection en Respons, Microsoft 365-bescherming en vulnerability management toevoegen voor volledige end-to-end-beveiliging – allemaal beheerd vanuit één enkele beveiligingsconsole.

F-Secure Elements EPP for Computers

Deze oplossing heette voorheen Computer Protection